Kaldrøyking av laks

Jeg har prøvd med for første gang med kaldrøyking av laks , men synes det lukter veldig sur røyk av både ovnen og fisken etter endt røyking. Det glemte jeg vist å skrive ja. Sukkersalter fisken i plastpose (om den ikke er for stor ) og hiv gjerne med en liten knert (konjakk ). Dette er jo egentlig det samme som graving, dog uten dill.

Jeg synes tre dager er passe til røyking. Røykeri – Sørlandet innlegg 3.

Røkelaks oppskrifter – Forskjellig innlegg 28. Røyklaks frå eige røykeri – Far min sitt kjøkkenFar min sitt kjøkken farminsittkjokken. Frossen laks eller ørret klarer naturleg nok ikkje å halde på kvalitetane etter ein relativt tøff nedfrysing. Ein av konklusjonane hennes er at problema ein ser i lakseindustrien med tap av . Bjarne Huseklepp viser hvordan han røyker laks.

Jeg får en fin tørr hinne på laksen før jeg setter den kjøligere. Jeg bruker kjølerom , men nå (oktober)er jo temperaturen ypperlig ute. Da bruker røykhuset med døra på gløtt til tørkerom.

Her kreves det erfaring. Det er ikke lett å få jevn saltkonsentrasjon i fisken. Det tynne parti nederst på fisken blir mer salt enn midtstykket som er tykt. Lakesalting gir penere ferdigvare enn tørrsalting. Rens, vask og filetér fisken, legg den i saltlake.

Eg bruker alltid laks som har vore frosen i minst dager før røyking. Det skjer noko positivt med både smak og konsistens når laksen vert frosen. Kva grunnen til dette er, veit eg ikkje med sikkerheit.

Poenget mitt er at røykelaksen vert betre då. Laks på 6-kg tiner eg i ca. Då skjer tininga kontrollert og . Slik ligger fisken i tre dager, og så blir den tørket en dag før røyking. Eineren er håndplukka og finmalt i kompostkvern for at vi skal få mye god smak ut av den, forklarer Bjarne.

Ovnen er laget slik at . De fleste forbinder jo røking med varmrøking. Hvis du har erfaring med røking, kan du også velge å kaldrøke råvarene. Når du kaldrøker for eksempel pølser, svinemørbra lammelår eller laks bør grillens temperatur ligge på omtrent °C.

Kaldrøking – kort fortalt. Røyk din egen laks eller ørret til jul. Hvorfor ikke lage en herlig matopplevelse av egen fisk fra sommeren.

Ta fisken opp fra fryseren og la den tine langsomt opp. Når fisken nesten er opptinet flekkes den. Fisken saltes med grovsalt, . Ingredienser: (til fisk på 2-kilo). Nå har laksen godgjort seg lenge nok i salt, det er på tide å gjøre den klar til røykingen. Jeg har en passe stor balje som jeg fyller kaldt vann i, og tar hylle for hylle med laks og legger filetene oppi.

Laksen skylles godt, legges på avispapir, og tørkes godt med tørkepapir. I dag var det selvfølgelig . Alle tradisjonelle oppskrifter gir for liten smak etter min mening, jeg tørrsalter laks med havsalt og litt sukker i minimum timer, gjerne opp mot men forskjellen mellom timer og mer er forsvinnende liten. Følger på med 7-timer med kontinuerlig røyking , Hansa er din beste venn her. Tråden om røyking av kjøtt innlegg 3. Da har jeg røyka min første laks og du milde himmel for en nytelse. Hvorfor har ikke alle røykeri på lik linje med komfyr og stavmisker?

Veldig bra det er en egen tråd om røyking av laks , jeg bruker samme metode som guru men med tradisjonell røykeovn og older (Or) ved. Hvordan filetere laks og ørret – Duration: 3:50. På denne bloggen hadde jeg frem til nå nylig noen oppskrifter på lakesalting av ørret og laks. Etter noen år med salting og røyking av laks har jeg kommet til at mine oppskrifter på disse sidene må endres litt.

Derfor er innleggene avpublisert, og erstattes med nye. Dette innlegget tar for seg salting av fersk . Tørk forsiktig av med et papirhåndkle for å tørke. Legg så filetene på en rist til de blir helt tørre gjerne til dagen etter. Viktig at dem blir gode å tørre.

Filetene kan nå legges i røykeovnen og røykes. Nå er du klar til røyking. Røyking : Røyk Laksen i timer.